sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Harjoittelun lyhyt historia.

Kyllä nyt kelpaa juoksennella, kevät on kääntymässä kesäksi ja luonto sitä myöten räjähtämässä täyteen loistoonsa.
Myös omat juoksentelut alkaa vähitellen olemaan sillä mallilla, että huomaa harjoittelun alkavan puremaan toivotulla tavalla.
Lisäksi ilahduttavaa on huomata, että treeneistä palautuminen on selkeästi nopeutunut. Kovemman harjoituksen jäkeinen jäähdyttely sujuu jo ihan kevyen merkeissä, eli sykkeet laskevat varsin nopeasti, eikä jää kieppumaan turhan ylös.

Tässä kohtaa on hyvä huomauttaa suhteellisuudesta, harjoitukset ja viikot on ollut hitusen kovempia suhteessa aiempaan lähiaikojen harjoitteluuni. Kaukana ollaan vielä tosissaan tekemisestä kun viikkottaiset kilsat hädin tuskin rikkovat neljänkymmenen rajan!
Jos joku haluaa suhteellisuudesta paremmin tietoa, voi vaikka lukea Steven Hawkingin Ajan lyhyt historia teoksen...
Eikä tässä mikään kiire olekkaan! Yleensä, kun suunnittelen aloittavani tosissaan tekemisen, saan itselleni aiheutettua ongelmia vammautumisten muodossa. Nyt edetään hissukseen.
Vammoista puheen ollen, tällä hetkellä ei tunnu mitään kummempia kolotuksia. Polvet taittuvat ruhon alla suht noileesti ja oikeaan suuntaan =)

En ole asettanut kesäksi kummempia tavoitteita, ainakaan kilpailullisessa mielessä. Jos jotain aiempia suunnitelmia on ollut, on ne unohdettu.
Ehkä käyn harjoitusmielessä juoksemassa jonkun puolikkaan, mutta en todellakaan lusikka pohjassa, vaan reippaasta menosta nauttien ja haistellen vähän tapahtumien motivoivaa ilmapiiriä.
Toki jotain tavoitteita täytyy olla, ehkäpä Pirkan hölkkä voisi olla sellainen. Tällä kertaa vain yhteen suuntaan juostuna, eli aikaakin vastaan pitäisi tapella.

Vanhimman pojan rippijuhlat puskevat armotta päälle, joten viimehetken pikkurempat ja juhlien järjestelyt tulevat asettamaan haasteita harjoittelulle. Koska menen nyt oikeastaan PK- kautta ajattelin juoksennella ilman varsinaisia palautus viikkoja. Kuitenkin tulee väkisin päiviä, jolloin juoksemaan ei ehdi.
Eikä näistä 40 km.n viikoista juuri rasitusta kerry, kai ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti