maanantai 1. marraskuuta 2010

Vertailua

Joskus tulee huvikseen vertailtua meneillään olevaa harjoittelua siihen tekemiseen, mikä oli meneillään silloin kun oli mielestään parhaassa kunnossa. Usein se on harjoittelua mikä on johtanut ennätykseen matkalla joka on ollut silloin päätähtäimenä.
Kuten ensikauden tavoitteista kertoessani mainitsin, aion taas vaihteeksi keskittyä maratonille. Ennätykseni ko. matkalla tein vuonna 2006. Nyt kun selailen tuon vuoden päiväkirjaa ja räknäilen viikottaisia kilometrimääriä ennen H- hetkeä niin saan summaksi sinänsä vaatimattomat 1325 km.ä vuoden alusta. Kun maran juoksin tuolloin HCM.ssä viikolla 33 niin sain viikkoa kohden kilometrejä tuolloin n. 40 kpl.
Harjoittelukertoja on viikkoon osunut yleensä 4-5 kpl. ja tyypillinen PK lenkki on ollut pituudeltaan 5-8 km.
MVJ.t ovat olleet alle 15 km.n pituisia verryttelyineen.
Tuota kovempaa ei juuri ole silloin tullut mentyä, joitain nopeita vetoja mutta niitäkin hyvin harvakseltaan.
Pitkät loistavat epäsäännöllisyydellään !

Viime viikolla viikkokilsat olivat 44 km. juoksua ja lisäksi pyöräilyä hieman.
Koska tavoitteenani on aikaan saada eheämpi kausi miesmuistiin, on syytä pitää harjoittelu monipuolisena.
Etenkin jos vielä aikoo ensi vuonna suoriutua Pirkan kierroksesta.
Vaikka kuluneen vuoden harjoittelu ei ole ollut aivan optimaalia, olen kokolailla vastaavassa tilanteessa kuin vuoden -05 marraskuussa. Peruskunto on kuitenkin nyt parempi. Näin siittä huolimatta, että tein tuolloin useasti kevyet lenkkini todella kevyinä, tyyliin; sykkeet 130 ja km vauhdit 7 min luokkaa. Vertailu siksi on hieman hankalampaa.

Noita  pidempiä lenkkejä on saatava täksi kaudeksi enemmän. Ihan puhtaina PK lenkkeinä sekä reippaina puolipitkinä harjoitteina.
En myöskään ajatellut tehdä niin paljoa talviaikaan tonnin vetoja, niiden aika on sitten keväämmällä.
Myös pertsan hiihto lienee mainiota PK harjoitteluun. Viimevuoden kokemuksella voin sanoa ettei runsaskaan hiihto ole pois tavoitteellisesta juoksuharjoittelusta.

Yksi seikka vielä mikä oli vertailuvuonna huonommalla pamelatolalla kuin nyt on lihaskunto. Polvileikkauksesta toipuessa tuli käytyä salilla kitkuttelemassa puntteja, loppukesästä huomasi että siittä oli selkeästi hyötyä !
Nyt on taas avainkortti salille ladattuna joten eikun rautaa liikkeelle.

Intoa ja ideoita tuntuu taas löytyvän. Näistä emmeistä kun sais keitettyä vaan oikeanlaisen sopan ja vielä kun sen sopan sais lusikoitua niin ettei tukehdu niin hyvä on !

1 kommentti:

  1. Hienoa tekemisen meininkiä havaittavissa! PK-kautta on vielä kosolti jäljellä. Toivottavasti terveyttä piisaa.

    VastaaPoista