tiistai 14. huhtikuuta 2009

Kovempaa meininkiä

Tuolla juoksufoorumin puolella on ollut muutamassa eri säikeessä varsin mielenkiintoista keskustelua aiheesta; minkälaista harjoitusta vaaditaan maratonjuoksuun, tai tarkemmin tavoitteelliseen sellaiseen.

En tiedä olenko tulkinnut vuoden -05 Suvi-illassa kokemaani epäonnistumista tai sen syitä aivan oikein.
Kuitenkin tuolloin tulkintani oli, että floppi johtui liian kovasta/tasapaksusta harjoittelusta, jossa kevyet menini yksinomaan liian kovaa.
Palauttavat lenkit puuttui kokonaan ja myös pitkienlenkkien sykkeet oli liian kovat, koska lähdin niitä talsimaan sykkeillä joita olisi pitänyt olla vasta lenkin lopussa.
Sen jälkeen pudotin sykkeitä aika rajusti alaspäin, luonnollisesti putosivat myös vauhdit tuskastuttavan hitaaksi riipimiseksi.
Sen koomin myös kovat juoksut on jäänyt suht vähäisiksi, niitä on ollut mukana vain tonnin vetoina sekä valmistavalla kaudella TV juoksuna.

Oli miten oli, nyt kuitenkin tekee mieli lisätä vähän jenkaa koneeseen, tars katsoa irtoaako tästä vanhasta rassista mitään, vai onko tää ihan karstottunut yläkierrosten puutteessa !

Muutan suunnitelmia siten, että edelleen mennään PK kautta, mutta nyt ton reippaan rinnalle heittelen silloin tällöin näitä kovempia reenejä.
Alkuun täytyy lähteä liikkeelle varovasti, ettei tapahdu ylilyöntejä... HAHHHAAAA!!!!
Hauskaa, ihan kun mä nyt osaisin jotain himmailla !
Tästä olen kyllä kärsinyt useat takapakit, mutta minkäs teet kohmo mikä kohmo !

No joo. Tänään kävin samantien kisuttelemassa 8 km tota TV kovaa.
Alkuun tietysti asianmukaiset verryyttelyt ettei paikat heti hajoo ja sen jälkeen kilsat meni suunnilleen näin:
Kova: 4:51/158, 4:52/167, 4:52/164, 4:43/167, 4:42/169, 4:43/170, 4:34/170, 4:30/174
Niinkusten näkyy on mopo keulinut taas tossa lopussa.. no can do !
Yllätys ei liene kummoinen jos kerron vielä, että myös loppuun tuli lampsittua veeärrää.
(En missään kiskoilla lampsinut, valtion tiestöllä- VR, you know )

Kuitenkin lenkin jälkeen ihan freesi olo, polvesta nyt alkuun vähän kolotti, kun ei raukka osannu heti sopeutua tämmöseen toimintaan.

Saas nähdä kauanko maltan pitää tän PK- kauden yllä. Sittenhän sen voi julistaa päättyneeksi kun otan toisen tehokkaan reenin viikko-ohjelmaan mukaan.
Pitkäähän ei sitten lasketa tehokkaaksi reeniksi, rasittavaksi kylläkin, mutta se mukaanlukien mulla maksimi kovempien reenien määrä / vko. on kolme.

Johan tuli taas avauduttua, eiköhän tää ny riitä.
Som moro !

PS. Varmaan nyt kaikkia ahistaa kun ei tullutkaan mitään polarin käppyrää ihmeteltäväksi.
Koittakaa selvitä, kyllä se siittä, hakeutukaa vaikka johonkin vertais-/tukiryhmään missä voitte itkustella toistenne olkapäitä vasten sitten... ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti